InfoBiblioteca
Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada
Juny 2017 #163
L’InfoBiblioteca s’acomiada

Amb aquest número 63 l'InfoBiblioteca s'acomiada i deixarà de publicar-se. El Departament de Justícia prepara una nova eina de comunicació amb l’objectiu que tots els àmbits de competència del Departament tinguin un espai comú on explicar, de manera àgil i en primera persona, les actuacions i les tasques que estan duent a terme els diferents equips de treball. La biblioteca hi tindrà un espai on informarà de les novetats bibliogràfiques i es podrà continuar demanant llibres en préstec.

Us tindrem al cas de la sortida del primer número, perquè ens agradarà poder retrobar-nos-hi tots de nou. Fins aviat!

Manual de perfilación criminal y análisis de conducta

Aquest manual tracta de les tècniques i estratègies que es desenvolupen en l’anàlisi de la conducta criminal, les quals es basen en criteris científics que permeten un estudi complet de l’acte criminal. L’objectiu és ajudar els cossos de seguretat i el sistema judicial a detectar-ne els autors, obtenir els testimonis, dissenyar les estratègies jurídiques i establir les proves forenses.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Ética psicosocial. Enfoque comunitario

Per Alipio Sánchez Vidal, expert en ètica i psicologia social i comunitària, és vital una regeneració moral de la societat per combatre l’individualisme, l’alienació i la fragmentació que patim. Proposa una ètica psicosocial que analitzi els problemes i hi busqui solucions aplicant no només els valors socials clàssics, com la solidaritat i la justícia, sinó també valors nous, com l’apoderament o el desenvolupament humà.

Llegiu-ne més
shadow bottom
La violencia filio-parental y la reinserción del menor infractor

Aquesta obra fa un estudi integral del fenomen de la violència filioparental en què es delimita el concepte i es tracta de les tipologies, les característiques, els factors de risc, els predictors, els models explicatius, etc. d’aquesta mena de violència. També fa una revisió de les diferents respostes jurídiques que s’hi donen des de l’àmbit del dret constitucional, administratiu, civil i penal.

Llegiu-ne més
shadow bottom
El libro 1.0

Aquest petit manual està dedicat a tots aquells que no poden desenganxar-se ni un sol segon del mòbil. Un llibre original que amb  grans dosis d’humor ens ajudarà a desconnectar i aprofitar l’ocasió per gaudir dels petits plaers que ens ofereix la vida. Si ets dels que no s’atreveixen a sortir de casa sense el mòbil (i sense el carregador) aquest llibre t’interessa.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Manual de ejecución penitenciaria. Defenderse de la cárcel

Vuitena edició d’aquest manual de dret penitenciari. S’hi han incorporat les reformes del Codi penal (LO 1/2015) i s’ha actualitzat la jurisprudència. En format de pregunta i resposta, els autors van analitzant els diferents apartats de la disciplina a partir de l’ingrés a presó, la classificació, el tractament, els tipus de presons i de règim de vida, la llibertat condicional, etc.

Llegiu-ne més
shadow bottom
El derecho ante las formas contemporáneas de esclavitud

Estudi jurídic transversal, integral i multidisciplinari sobre les formes contemporànies d’esclavitud, és a dir, sobre les noves manifestacions d’extrema explotació de l’ésser humà que s’estan produint al món generades per la globalització econòmica. S’hi analitzen el treball forçós, la tracta d’éssers humans i la servitud.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Investigación sobre la delincuencia y el bullying escolar en España
Llibre d’anàlisi i tendències per a investigadors en les branques de sociologia, treball social i dret penal que aprofundeix en la qüestió de l’assetjament escolar, un problema social que afecta aproximadament el tres per cent dels adolescents espanyols i que en molts casos els condueix al fracàs escolar, a l’aïllament i, fins i tot, al suïcidi.
Llegiu-ne més
shadow bottom

Enllaços

Contacte | Alta | Baixa

ISSN: 2014-6620 | Dipòsit legal: 13799-2012

Departament de Justícia