• Imprimeix

Resum de les activitats del programa Compartim en el primer semestre de 2017

Més de 8 jornades de bones pràctiques dels col·lectius que treballen en gestió del coneixement

27/07/2017 13:07
Tallers TIC

Abans que marxem de vacances i fem un merescut descans, us presentem un balanç breu del que ha estat el Compartim el primer semestre de 2017. En aquest període s’han dut a terme un total de 6 jornades de bones pràctiques, 3 seminaris, 2 exposicions i 4 cursos, un nombre semblant al mateix període del curs passat. Cal afegir la col·laboració amb la Jornada EDO que en la seva tercera edició ha versat sobre Experiències d’aprenentatge en acció i s’organitza amb la Universitat Autònoma de Barcelona.

Hem tingut l’actualització en execució penal en la X Jornada de Juristes de Centres Penitenciaris, amb un programa força intens del que podeu consultar els materials. Convé destacar la visita del catedràtic de Dret Penal de la Universitat de Màlaga, José Luis Díez Ripollés, “¿en qué medida los sistemes penitenciarios son capaces de augmentar la inclusión social de los internos?”, podeu sentir tota la ponència al canal de Justícia a Youtube.

El toc d’innovació tecnològica l’ha posat, com és habitual, l’equip TIC i presó amb una jornada dedicada novament a la ludificació de programes i la innovació social digital, en la VIII Jornada de TIC i presó. D’aquest col·lectiu val a destacar la VI Mostra Sant Jordi DigiTale que reuneix obres en format digital realitzades per interns i internes dels centres penitenciaris de Catalunya.

El col·lectiu d’educadors dels centres de justícia juvenil han presentat la seva Guia per a la implementació d’activitats i programes d’intervenció educativa que properament es publicarà a la intranet de Justícia, un treball de llarga durada que promet acabar amb els inconvenients de treballar distanciats físicament uns dels altres; també els vam veure en l’exposició Jo també sóc del barri que va acollir la Fundació SETBA de Barcelona, una mostra dels treballs creatius dels joves dels centres en aquests darreres anys. VIII Jornada de Centres de Justícia Juvenil.

Enguany l’equip de prevenció i mediació comunitària, lligada al Compartim des de fa més de 10 anys, ha impartit formacions sobre la gestió de conflictes en l’àmbit comunitari en el seu pla de formació als agents locals directament implicats. I per altra banda, en el marc de la Jornada sobre convivència i interculturalitat a Cunit, van convidar a la reflexió amb tot d’experiències desenvolupades en alguns municipis de Catalunya al voltant de la bona convivència davant els augments de població.

En seminari intern cal destacar el que van tenir els delegats de mesures penals alternatives per posar en comú tot allò treballat fins ara en relació amb l’ètica en ela seva intervenció en tres fronts: conflictes amb la missió, amb la persona atesa i en les relacions interprofessionals i el seminaris d’actualització de les biblioteques judicials.

Per últim destaquem la celebració dels 10 anys de la comunitat de monitors artístics, que van celebrar en la seva X Jornada de Monitors Artístics de Centres Penitenciaris.