• Imprimeix

El repte de la formació dels directius penitenciaris a debat

El CEJFE participa de la X Conferència Europea de Centres de Formació Penitenciària celebrada a Morat, Suïssa, amb la formació dels directius penitenciaris situada en el centre del debat.

06/10/2017 09:10
Assistents al EPTA
Conferència EPTA

Representants del CEJFE  van participar en la darrera conferència de la Xarxa Europea de Centres de Formació Penitenciària (EPTA) celebrada a Morat, Suïssa, els dies 20 i 21 de setembre,  en la qual 24 administracions penitenciàries hi van ser representades.

La trobada va permetre conèixer de quina manera  algunes administracions penitenciàries estan abordant el gran repte de la formació dels directius penitenciaris. En aquesta línia, el CEJFE  va presentar una ponència sobre l’eficàcia de la formació quan complementa i acompanya els projectes estratègics que han de liderar els directius penitenciaris. Les diferents ponències van ser complementades per grups de discussió i de creació de propostes entorn a temes clarament vinculats a la funció directiva com són la captació del talent, la promoció per a l’accés als llocs de direcció, la formació contínua, les noves metodologies formatives o la gestió de l’estrès.

Tot i els matisos dels diferents models penitenciaris, tant a nivell legislatiu com organitzatiu, es va constatar que el repte de la formació de directius  és compartit per tots els centres de formació, si bé que ja existeixen algunes experiències d’èxit que han avançat en la millora de l’eficàcia de la formació directiva.

Finalment el representant del centre de formació d’Ucraïna va signar el document d’adhesió a la xarxa, ampliant així a 21 el nombre d’administracions penitenciaries europees que la configuren.