• Imprimeix

Sessió Tribunal Europeu de Drets Humans

S’ha celebrat al CEJFE la segona i última sessió de la conferència "Tribunal Europeu de Drets Humans", en el marc del cicle de conferències “Espais d'Actualitat”, amb la col·laboració del Gabinet Jurídic de la Generalitat.

10/04/2017 17:04
2a sessió TEDH
2a sessió TEDH

La presentació ha anat a càrrec de la Directora del Gabinet Jurídic, Margarida Gil i del Director del CEJFE, Gabriel Capilla.

La ponència ha estat impartida pel catedràtic de dret constitucional de la Universitat Pompeu Fabra i professor de dret constitucional europeu de la càtedra Jean Monnet, Alejandro Saiz Arnaiz. A l’igual que en la primera sessió el moderador  d’aquesta segona ha estat el professor titular de dret administratiu de la Universitat de Barcelona, Francesc Rodríguez Pontón.

Una cinquantena d’assistents, provinents del món jurídic, han pogut ampliar els coneixements sobre la força vinculant de les sentències del TEDH respecte dels estats i dels seus drets fonamentals, l’evolució del mecanisme de legitimació davant el TEDH, control del compliment de les sentències dictades pel mateix  i les pautes interpretatives emanades pel TEDH.

Més informació: pàgina TEDH i Tv CEJFE a on podreu trobar la gravació de les sessions.

Més informació