• Imprimeix

Exposició Lectura i presó. Obres seleccionades del VI Concurs de fotografia a centres penitenciaris

Exposició de Sant Jordi

 

Quan

Data19.04.2018 - 13.07.2018

Afegeix al calendari de Google

Inauguració:

19 d’abril a les 12 h

El Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada i la Unitat de Programes d’Intervenció Generalista de la Direcció General de Serveis Penitenciaris celebra la 6a edició del concurs i exposició Lectura i presó en el marc del cicle d’activitats de Sant Jordi.

Aquesta exposició presenta una selecció de les més de cent obres presentades al concurs de fotografia de centres penitenciaris. Es consolida el concurs com a mitjà per donar a conèixer com la pràctica artística amb les persones privades de llibertat esdevé un itinerari educatiu per afavorir la reinserció i la rehabilitació.

El concurs dona l’oportunitat de difondre, dins i fora de la presó, l’activitat cultural i educativa que s’hi duu a terme. A més permet fomentar la lectura i motiva la creativat entre els interns.

Aquesta mena d’intervenció permet als interns comprometre’s en un projecte constructiu i per tant contribueix al treball de reinserció social i laboral per al futur. A més dona a conèixer la realitat penitenciària fora els murs per tal de trencar tòpics sobre el món penitenciari i explicar a la societat que la cultura arriba a tot arreu.

El concurs és obert als interns i internes dels centres penitenciaris de Catalunya amb la col·laboració dels professionals en el marc d’espais educatius com ara les biblioteques, tallers artístics i activitats i programes educatius. (Bases).

De totes les fotografies inèdites presentades al concurs, se n’exposa al CEJFE una selecció en gran format per al públic.

A la inauguració el 19 d’abril a les 12 h, un jurat d'experts premiarà les millors obres.

A més, tothom pot participar al Premi del públic: entreu al compte d’Instagram @BibliotecaCejfe #LecturaPresó2018 i voteu per a la foto que més us agradi del VI Concurs 'Lectura i presó', obert durant tot el període de l’exposició.

Finalitzada l’exposició al CEJFE, les obres seleccionades formaran part d’una mostra itinerant que se n’anirà de gira pels centres penitenciaris durant tot el 2018 sempre amb l’objectiu de promoure la lectura a les presons i l’activitat artística duta a terme per interns de centres penitenciaris.

Més informació

Programa
Cartell  [PDF, 1 Bytes ]
Presentació del jurat  [PDF, 1 Bytes ]

Organitza

Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada; Unitat de Programes d’Intervenció Generalista de la Direcció General de Serveis Penitenciaris

On

Vestíbul de la Sala d'Actes. Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada

Ausiàs Marc, 40

08010 Barcelona

Telèfon 93 207 31 14