• Imprimeix

L’@dolescència Generació “centennial” (25 de gener de 2019)

IX Jornada d’Assessorament Tècnic de Menors

 

Quan

Data25.01.2019 - 25.01.2019

Afegeix al calendari de Google

Inscripció

Tancada

L’@dolescència Generació “centennial”

La comunitat pràctica d’assessorament de menors (CoP ATM) fa temps que evidència transformacions en la persona de l’adolescent, tant en el seu estil de vida, com en les seves inquietuds, en la forma de comunicar-se, canvis que, per altra part, són coherents amb el context sociofamiliar actual.
Així, atenent aquesta realitat, els i les membres de la CoP ATM han volgut focalitzar l’atenció en la persona de l’adolescent, ja que és l’objecte de la intervenció professional que realitzen. La generació “centennial” són aquells joves nascuts entre 1996 i 2010, també se’ls diu “generació multipantalla”.
A la primera part, es presentarà els resultats de la primera etapa de la feina de la CoP, durant el 2018, que consisteix en un recull de les sessions d’actualització del concepte de l’adolescència, elaborat a base de les sessions de debat i formació amb experts en la matèria. La segona part està dedicada a presentar els testimonis directes d’uns i unes adolescents que volen compartir amb l’audiència les seves experiències personals entorn als canvis que viuen: la pròpia etapa evolutiva, les relacions familiars i la sexualitat. També comptarem amb diferents experts que faran les seves aportacions respecte dels canvis dels adolescents avui en dia.
En definitiva, es tracta d’actualitzar el concepte d’adolescència, des de la perspectiva dels interessats, i dels professionals que s’hi dediquen.

Inscripció

L’heu de sol·licitar al formulari d’inscripció fins al 23 de gener de 2019 inclòs. Al formulari, recordeu-vos de respectar les instruccions per comunicar les vostres dades que s’indiquen a l’aplicatiu, per garantir un bon funcionament de la gestió de les activitats formatives.

Si trobeu dificultats per fer la sol·licitud d’inscripció en línia, podeu contactar amb l’Àrea d’Innovació i Gestió del Coneixement enviant un missatge a compartimcejfe.dj@gencat.cat indicant a l’assumpte del missatge el nom de l’activitat a la qual sol·liciteu la inscripció.

Les places són limitades. Rebreu una resposta a la vostra sol·licitud per correu electrònic uns quants dies abans de l’activitat.

Destinataris 

  • Professionals dels equips tècnics de menors del Servei de Mediació i Assessorament Tècnic (SMAT) de la DGEPCJJ
  • Altres professionals de la DGEPCJJ
  • Fiscals i jutges de menors i altres professionals de l’Administració de justícia
  • Altres professionals del Departament de Justícia
  • Altres professionals i estudiants universitaris interessats

Programa

9.15-9.30 h Acreditació

9.30-9.45 h Presentació

Pilar Heras Trias. Directora General d’Execució Penal a la Comunitat i de Justícia Juvenil ( DGEPCJJ)
Jesús Martínez Marín. Cap de l’Àrea d’Innovació i Gestió de Coneixement del Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada i responsable del Programa Compartim de gestió del coneixement del Departament de Justíc

9.45-10.45 h Presentació del producte de treball col·laboratiu de la CoP ATM
La visió actualitzada de l’adolescència

Teodora Benito Pueyo. Treballadora social, assessora tècnica de menors de l’Equip de Barcelona i e-moderadora de la CoP ATM
Alba Pàmies Sans. Treballadora social. Assessora tècnica de menors de l’Equip de Barcelona i e-moderadora de la CoP ATM.

10.45-11.15 h Pausa

11.15-12.30 h Taula rodona
La veu dels adolescents

Nicolás Montesino Córdoba
María José Zafra Montaño
Gisela Bermúdez Moreno

Presenta i modera,

Ramon Casany Mora. Psicòleg, assessor tècnic de menors de l’Equip de Barcelona.

12.30-13.45 h Taula rodona
La mirada dels professionals

Jordi Baroja Benlliure. Expert en sexualitat i adolescència, director del Centre Jove d’Atenció a les Sexualitats (CJAS)
Mohamed El Amrani. Comunicador i emprenedor social, membre del consell assessor de la pàgina web Adolescents.cat
Lluís Mauri Mas. Psiquiatre, director de l’Institut de Docència i Recerca de la Fundació Sanitària Sant Pere Claver, supervisor de l’SMAT

Presenta i modera,

Felip Carles Vives. Treballador social, assessor tècnic de menors de l’Equip de Barcelona

13.45-14 h Cloenda

Lídia Ayora Mascarell. Cap del Servei de Mediació i Assessorament Tècnic de la DGEPCJJ

Material didàctic

Trobareu el material didàctic de la jornada al web del CEJFE (Apartat Formació>Compartim>Àmbit justícia juvenil> Assessorament) uns dies després de la jornada.

Retransmissió de la jornada

La jornada es gravarà i es retransmetrà en directe en aquest enllaç:
https://www.youtube.com/user/departamentjusticia/live, i a partir del 26 de gener podreu accedir als vídeos al canal de Youtube del Departament de Justícia, llista de reproducció Compartim 2019.

Certificació

L’activitat dona dret a certificat d’assistència.

Tractament de dades

Les vostres dades s’incorporaran a les bases de dades del CEJFE que és d’ús estrictament intern. Les vostres dades personals no es comunicaran a tercers, només es faran servir per enviar-vos les notificacions relatives a les activitats del CEJFE. Podeu exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició, escrivint a compartimcejfe.dj@gencat.cat.

Codi

CEJFE: 90/02/01/2019

Organització

cejfe.gencat.cat/compartim

 

Segueix-nos a:

twitterTwitter

 #adolescènciaATM

Horaris

de 9.30 a 14 h

Més informació

Programa  [PDF, 447,02 KB ]

On

Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada

Carrer d'Ausiàs Marc, 40

08010 Barcelona