• Imprimeix

Acompanyament al sortir de la presó

Sessió d'Investigació en la que es presentaran dues recerques que parlen del suport a les persones quan surten de presó, un moment cabdal segons tots els estudis internacionals per assegurar la seva reinserció.

 

Quan

Data02.10.2018 - 02.10.2018

HoraDe 16:00 a 18:00

Afegeix al calendari de Google

Termini d'inscripció:

Fins al 30 de setembre de 2018 o fins que s’exhaureixin les places. Si el sistema us permet fer la inscripció, estareu automàticament admesos.
L’assistència és gratuïta. Posteriorment, es lliurarà certificat d’assistència.

Acompanyament al sortir de la presó

En aquesta Sessió es presenten els resultats de dues recerques, becades pel CEJFE al 2017, que parlen del suport a les persones quan surten de presó, un moment cabdal segons tots els estudis internacionals per assegurar la seva reinserció.

La primera recerca, L’acompanyament postpenitenciari professional: una eina de suport per al retorn a la comunitat, explica el funcionament del Servei d’Acompanyament Postpenitenciari, creat el 2015 amb l’objectiu d’atendre persones que surten en llibertat definitiva en situació de vulnerabilitat. Es presentaran els resultats sobre les  necessitats detectades i la intervenció més adequada per afavorir la seva reinserció.

La segona recerca, El paper de les famílies en la reinserció de les persones que surten de la presó, analitza com són aquestes famílies, com es gestionen internament i quin tipus de suport proporcionen quan algun dels seus membres és excarcerat. Els autors aporten una visió de gènere molt rellevant ja que són les dones, mares i filles les que porten la càrrega familiar en aquests casos. Les famílies ofereixen suport econòmic i emocional i això els implica un desgast difícil d’assumir si no és amb suport i recursos externs.

Destinataris

Professionals de l’execució penal, tant de serveis penitenciaris com de mesures penals alternatives, professionals d’entitats del tercer sector, estudiants, i també qualsevol altra persona interessada.

Programa

16.00 h Inauguració

Marta Ferrer Puig. Cap de l’Àrea d’Investigació i Formació en Execució Penal del CEJFE.

16.15 h Presentació de la recerca L’acompanyament postpenitenciari professional: una eina de suport per al retorn a la comunitat

Núria Iturbe Ferré. Directora del Servei d'Acompanyament a la Víctima del Delicte d’INTRESS
Ana  Martínez Catena. Investigadora del Grup d'Estudis Avançats en Violència, de la UB.

16.45 h Presentació de l’estudi El paper de les famílies en la reinserció de les persones que surten de presó

Aina Ibàñez i Roig. Tècnica especialista de suport a la recerca de la UAB
Albert Pedrosa Bou. Investigador predoctoral de la UAB.

17.15 -18.00 h Col·loqui i fi de la sessió

Retransmissió en directe

Si no podeu assistir a la sessió, podeu seguir-la en directe o veure-la posteriorment al canal de YouTube del CEJFE: https://youtu.be/sjyo4a7uPFA

Les recerques publicades pel CEJFE estan disponibles a:

http://cejfe.gencat.cat/ca/recerca/cataleg/

Seguiu-nos a:

twitter.com/cejfe

On

Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada. Sala d’actes.

C/ Ausiàs Marc, , 40

08010 Barcelona