• Imprimeix

Agressors de parella: intervenció i prevenció de la reincidència

Sessió d'Investigació en la que es presentaran dues recerques que tracten el tema de la intervenció en la violència de parella

 

Quan

Data26.09.2017 - 26.09.2017

HoraDe 16 a 18 h

Afegeix al calendari de Google

Termini d'inscripció:

21 de setembre de 2017 o fins que s’exhaureixin les places.

Sessió d'investigació

En aquesta Sessió es presenten els resultats de dues investigacions relacionades amb projectes concrets que treballen la intervenció en violència de parella. El primer en mesures penals alternatives i el segon en centres penitenciaris.

En concret la primera investigació que es presenta, feta amb el suport econòmic del CEJFE mitjançant les beques de col·laboració per a la recerca, mostra els resultats obtinguts en el treball amb agressors de parella condemnats a fer un programa formatiu en mesures d’execució a la comunitat a la demarcació de Girona. S’explicaran els resultats i l’avaluació de l’eficàcia del programa aplicat.

La segona presentació abasta dues temàtiques: per un costat la presentació dels resultats d’un estudi sobre l’impacte de l’empresonament en els condemnats per un delicte de violència de gènere a Barcelona entre els anys 2003/2006. D’altra, la proposta d’una recerca de continuïtat que treballi enfocaments integrals d’aquest fenomen i estudiar simultàniament les característiques de l’ofensor, de la víctima i de la seva relació, per detectar les intervencions institucionals que millor puguin contribuir en placar aquest problema social.

Més informació

Programa  [PDF, 433,62 KB ]
Inscripció  

Organitza

Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada. Unitat d’Investigació

On

Sala d'actes. Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada

C/ Ausìas Marc, 40

08010 Barcelona